Kategórie
 
 
 
 
 
 

Hniezdo pre pokojný spánok bábätka.

Hniezdo pre pokojný spánok bábätka.

Autor: Loveki.sk          Dátum: 10.08.2020

S blížiacim sa termínom pôrodu prípravy vrcholia a nejedna nastávajúca mamička rieši, čo všetko by mala zaradiť do výbavičky. Obzvlášť prvorodičky hľadajú rady u skúsenejších a ohľadne starostlivosti o bábätko privítajú akúkoľvek pomoc. V posledných rokoch sa medzi najvyhľadávanejšie a najobľúbenejšie produkty zaradili tzv. hniezda.

V čom spočíva ich popularita?

Dôvodov je hneď niekoľko a azda tým najdôležitejším je pocit istoty, ktorý hniezdo bábätku dodáva. Novorodenec má rád ohraničený priestor; predsa len, deväť predchádzajúcich mesiacov bolo dieťatko schúlené v maminom brušku a práve mäkučké hniezdo mu navodzuje pocit bezpečia ako v maternici.


TIP: Podobný pocit istoty bábätku navodíme kúpaním vo vedierku alebo vyššej vaničke, kde je akoby ohraničené zo všetkých strán. 


Hniezdo pre bábätko je vskutku multifunkčným kúskom, ktorý oceníte či už doma, na návšteve, ale aj na cestách, kedy poslúži ako prenosná postieľka. Je ľahké, mäkké a ľahko prenosné. Možno ho použiť od narodenia až po cca 6 mesiacov, pokojne aj dlhšie.

Kvalita rovná sa bezpečnosť


Na trhu dnes nájdete rôzne dizajnové kúsky v nádherných detských motívoch, z ktorých si vyberie naozaj každý. Keď ide o deti, chceme pre ne len to najlepšie. Preto pri výbere dbajte okrem vzhľadu aj na materiál, z ktorého je hniezdočko vyhotovené. Stavte na priedušné materiály, a to aj po bočných stenách. Hoci cena kvalitne ušitého produktu môže byť o niečo vyššia, pohľad na spiace a spokojné dieťatko vám to stonásobne vynahradí.

 

Pre pokojné spanie aj cestovanie


K nie príliš šťastným „radám“ patrí veta o tom, že s príchodom nového človiečika sa môžete nadobro rozlúčiť so spánkom. V prvých mesiacoch to samozrejme môže byť náročnejšie, avšak každé dieťa je iné, takže podliehať panike je zbytočné. 
Je však fajn byť pripravení na akúkoľvek možnosť a dobrú službu vám bezpochyby urobí už spomínané hniezdo na spanie. Pokojne ho môžete položiť priamo do detskej postieľky, ako aj do manželskej postele. Dieťatku aj sebe takto zabezpečíte komfort a chránený priestor bez strachu z prevrátenia alebo priľahnutia vašej malej lásky.


TIP: Prekvapila vás znenazdajky návšteva? Preneste spiace bábätko v hniezde na gauč a užívajte si jeho prítomnosť spoločne. Hniezdočko v rozloženom stave vám môže poslúžiť aj ako podložka na prebaľovanie.  


Multifunkčnosť hniezda oceníte aj na cestách, či dovolenke. Je spratné, ľahko sa prenáša a môžete ho položiť kdekoľvek, pričom bábätku zaistíte pocit „domova“ a bezpečného priestoru, ktorý dôverne pozná.


Najkrajšie bábätko je spiace bábätko a najspokojnejší je vyspatý rodič, čo poviete?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia