Kategórie
 
 
 
 
 
 

3. Tatinov BLOG - "asi budeme od teraz nakupovať viac”

3. Tatinov BLOG -

Autor: Michal  |  Loveki.sk          Dátum: 18.08.2020

Svadbu sme mali na konci Júna 2018. Tému rodičovstva sme mali otvorenú a rozmýšľali, čo sa stane, ak sa to podarí. Nechránený sex bez “rizika” je síce super, ale občas sa vynorí obava, čo ak sa to skutočne podarí. Pohodlný život sa skončí, párty a nočné výlety budú minulosť.

Neviem podľa čoho sa hodnotí, že sme už dospelí, alebo že sme dospeli. Či je to vek, skúsenosti alebo ako nás vníma okolie. Nikdy sme nedávali na názor ostatných a väčšinou sme vždy išli spolu “proti prúdu” a za svojimi snami. Postupom času som uprednostnil grilovačku v pohodlí domova pred nočným mestom a pivo vymenil za kávu na terase v pohári, ktorý vyzerá ako aztécka soška. :D

Prešiel teda nejaký čas a po návšteve u kamarátov - kde padali otázky typu “čo vy a deti?” sa rozhodla moja už manželka spraviť si tehotenský test, ktorý preventívne čakal mesiace doma na svoju chvíľu.

Ja, pohodlne uložený, pripravený na nerušený 8 hodinový spánok, netušiac, čo ma čaká.
Moja ženuška v podobnom rozpoložení zrazu zmizla zo spálne a nebolo jej dobrú polhodinu. Išla sa iba napiť? Zabudli sme zhasnúť? Chytil ju hlad? Chystá mi prekvapenie? Po niekoľkých konšpiračných teóriách som konečne začul praskanie schodov a v pokoji som si napravil vankúš.

 

Na tú vetu nezabudnem nikdy.

 

Sadla si vedľa mňa a trochu nervózne mi vraví, “láska, asi budeme odteraz nakupovať viac”. V tom momente mi to vôbec nedošlo. Pochopil som to až po vete “čakáme bábätko”.

Nastala chvíľka stiesnenia, no niekde vo vnútri ma to nesmierne potešilo. Veľké objatie, pusa a otázka, ktorá napadla nás oboch: Čo teraz??? Vedeli sme, že spolu zvládneme všetko a že máme pred sebou novú výzvu a ďalšiu fázu života.

Až neskôr som sa dozvedel, že strávený čas osamote ten večer využila moja žena na pochodovanie po dome a o myšlienkových pochodoch asi nemusím písať.


Na druhý deň ráno bola prvá cesta smer lekáreň a opakovaný test. Po príchode do práce ma čakala jasná správa: “Budeš ocko”.

Ak by som mal zhodnotiť úspešnosť, asi patríme k tým šťastnejším, a po pár pokusoch v priebehu cca roka bol náš osud spečatený. Naša rodinka sa rozrastie o nového člena.

 

Odporúčam aj 2. Tatinov BLOG - Chceme bábätko alebo 4. Tatinov BLOG - Kým sme navštívili doktora

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia