Kategórie
 
 
 
 
 
 

4. Tatinov BLOG - Kým sme navštívili doktora

4. Tatinov BLOG - Kým sme navštívili doktora

Autor: Michal  |  Loveki.sk          Dátum: 26.08.2020

Niekoľko slov k tomu, čo sa dialo pred prvou návštevou doktora.

Sme v tom! Keď opadli prvé emócie, prišlo na fakty. Čo teraz?  Prvá bude teda asi návšteva doktora a uvidíme čo ďalej.

Život pokračoval, pracovné povinnosti a rôzne menšie či väčšie roboty okolo domu boli každodennou súčasťou. Nikomu sme to samozrejme nepovedali, dohodli sme sa, že počkáme 3 mesiace a potom sa podelíme a aj to iba s najbližšími.
Zatiaľ sme sa riadili heslom: Hoci tehotenstvo nie je choroba, tie ťažšie práce vykonáva už iba budúci tatino.

Počiatočná fáza tehotenstva bola pokojná, bez problémov, či náznakov, že sa niečo deje. Hoci sa niektorí známi pýtali, či náhodou nečakáme mimčo, zatĺkali sme tak veľmi, ako to len bolo možné. Asi sme nejaké znaky predsalen vykazovali, no všemožne sme to zakrývali.

Ranné nevoľnosti, ako sme ich poznali z filmov, či rozprávania iných nás obchádzali. Výnimkou boli rána, kedy sme nestihli raňajkovať doma a keďže dochádzame do práce, niekoľko krát sme v aute pretrpeli nepokoje v žalúdku až do raňajok v práci.


“sme pretrpeli”, “nás obchdádzali” - asi odvodené od my čakáme bábo. Od kedy sme tento fakt zistili, boli sme my.

Ja a ty sa proste zmenilo na MY.

 

Bruško zatiaľ nedalo najavo, že v ňom rastie malý človiečik, no my sme už videli zmeny. Pravidelne sme sledovali podľa týždňov a tabuliek veľkosť nášho bábätka. Dostalo pracovný názov “bunka” :)

Čas plynul a hoci sme o všetkom potrebnom pre miminko už uvažovali, zatiaľ sme nič nekupovali. Počkáme, či to bude chlapček alebo dievčatko. Samozrejme, žena chcela dievčatko a ja od začiatku chlapca. Budeme spolu kosiť, postavíme vtáčiu búdku, opravíme auto. V istom čase - ani neviem presne kedy, nastala zmena a zrazu som túžil po dievčatku. Bude to moja malá princezná a ja jej hrdina, ktorý ak bude treba, zabije draka, alebo zje všetky zubaté príšery pod posteľou.

Čakala ma aj premena voľnej izby na detskú. Keďže pôvodne slúžila ako útočisko našich mačiek a chvíľu ako sklad, rozhodol som sa pre radikálnu zmenu - vymeniť plávajúcu podlahu, vymaľovať a opraviť žaluzie. Plány boli, no počkajme na verdikt - chlapec, či dievča. O premene izbičky si určite povieme neskôr.

Návšteva lekára sa neodvratne blížila, termín bol jasný, v stredu 22.5.2019 sa ideme ukázať pánovi doktorovi. O tom zas nabudúce...

 

Odporúčam aj 3. Tatinov BLOG - "asi budeme od teraz nakupovať viac” alebo 5. Tatinov BLOG - Prvá návšteva u doktora

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia