Kategórie
 
 
 
 
 
 

5. Tatinov BLOG - Prvá návšteva u doktora

5. Tatinov BLOG - Prvá návšteva u doktora

Autor: Michal  |  Loveki.sk          Dátum: 15.09.2020

K doktorovi sme sa veľmi neponáhlali. Vidina všetkých tých vyšetrení nelákala ani jedného z nás - a to som bol iba doprovod.. No zdravie bábätka je prvoradé a všetko ostatné ide v tomto prípade bokom. Obaja v napätí, plní očakávania s istou dávkou nervozity, sme vyrazili.
 

V čakárni sme boli prví, prišli sme o pár minút skôr. Privítala nás veľmi milá sestrička, ambulancia pôsobila príjemne - stupeň nervozity jemne klesol - no asi iba u mňa. Prvú časť vyšetrenia som čakal za dverami a rozmýšľal, čo všetko sa tam asi tak deje (moje predstavy boli iba slabý odvar toho, čo som videl pri pôrode).  Po chvíli ma sestrička zavolala dovnútra. Malá ordinácia, stôl, kreslo, lôžko a kabínka na prezlečenie. Doktor akurát namazal ultrazvuk a my sme mali prvý krát možnosť vidieť našu bunku. Potvrdené aj vizuálne, budeme rodičia. Slzy na krajíčku a ja som sa zmohol na jedinú otázku: “Je tam iba jedno?”. Doktor sa pousmial a moju domnienku potvrdil. Skonštatoval, že všetko vyzerá v poriadku, ako mamička, tak aj “dieťatko”. 

Sestrička poznačila do tehotenskej knižky aktuálny stav a určila nám ďalší termín. Pán doktor nám vytlačil prvú fotku nášho bábätka a spokojní, že je všetko v poriadku, sme sa pobrali domov.

Na ďalšiu poradňu bol naplánovaný 3D ultrazvuk, kde uvidíme prvú podobu malého človiečika a možno aj pohlavie.

Už v tom čase sme sa s bábätkom po večeroch rozprávali a ubezpečili ho, že sa veľmi tešíme a že ho budeme ľúbiť, či to bude chlapček, alebo dievčatko. 

Rovnako to boli časy, kedy sme si večer v kľude pozreli televízor, film, skočili na večeru kedykoľvek a kamkoľvek, navštívili wellness, prečítali knižku, či si spravili výlet s kamošmi na chatu. Ak ešte deti nemáte - dobre vám radím - cestujte, bavte sa, užite si voľné chvíle, ale čo je najdôležitejšie - VYSPITE SA! Nie, že by s bábätkom skončil život, no prvý rok (aktuálne máme 9 mesiacov) sa až tak veľmi von nedostanete, kino či wellness nehrozia.

Samozrejme, je to veľmi individuálne, no z mojej skúsenosti - ak si mám vybrať medzi čímkoľvek a spánkom, beriem B B B B B.

Niekedy v tom čase sme sa podelili aj s našimi mamami - budúcimi babkami o radostných novinkách. Manželkina sestra sa to napríklad dozvedela v istom supermarkete pri výbere ovocia a zeleniny. Vezmeš prosím ťa citróny aj nám, mimochodom, som tehotná.. Veľké objatie v dave nakupujúcich seniorov a ideme ďalej. Naplánované to bolo trošku inak, no nevydržali sme.

Štvrtý a piaty mesiac prebehol bez problémov, obaja sme pracovali, robili okolo domu, dokonca sme svojpomocne zväčšili terasu - odmakal to tatino, no bez pomoci budúcej maminy by to nezvládol. Niekto predsa musel zapínať miešačku a liať vodu.

Medzičasom sme absolvovali spomínanú poradňu, zobrali si ďalšie fotky bábätka, ktoré sa rozhodlo udržiavať napätie až do konca a neukázalo, čo skrýva medzi nôžkami. Aj po tejto poradni sme odchádzali s dobrým pocitom, že je všetko v poriadku.

Celé toto obdobie som vnímal uvoľnene, v pohode, bez stresu. Manželka nemala žiadne nezvyčajné nálady, kde tu sa objavili nečakané kombinácie chutí, či akútna chuť na konkrétnu sladkosť, či kvašáky :D. Niekoľko krát sme tak mali neplánovaný výlet, ale boli sme spolu - všetci traja - a to sa rátalo. Nič z toho ma však nepripravilo na to, čo ma čakalo v neskorších mesiacoch.

 

Pohlavie sme sa teda mali dozvedieť koncom Júla, teda na poradni 31.7.2019.
 

Odporúčam aj 4. Tatinov BLOG - Kým sme navštívili doktora alebo 6. Tatinov BLOG - Verdikt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia