Kategórie
 
 
 
 
 
 

6. Tatinov BLOG - Verdikt

6. Tatinov BLOG - Verdikt

Autor: Michal  |  Loveki.sk          Dátum: 29.09.2020

Najprv niekoľko slov k výberu mena a dlho očakávaná poradňa. Konečne nadišiel ten čas. Deň D, kedy sme sa mali dozvedieť pohlavie nášho bábätka. Informácia, ktorá zamiešala karty, ktoré už boli rozdané.

V júli 2019 sme spolu s kamarátmi vyrazili na predĺžený víkend neďaľeko mestečka Banská Štiavnica.

Útulná, no moderne zariadená chata, posedenie na terase a pekný výhľad. Toto všetko a čerstvý vzduch pomáhali ešte jasnejšie rozmýšľať o budúcnosti, aké to vlastne bude keď sa staneme rodičmi. Kým ostatná časť výpravy vyrazila na túru, my sme sa rozhodli vyvetrať sa menej náročnou prechádzkou okolo jazera Počúvadlo. Mená, ktoré sa nám páčia sme prebrali už dávno, no bolo treba sa zhodnúť. Pokiaľ by to bol chlapec, názory sa rozchádzali, mamin Jakub vs. tatov Michal. V prípade dievčatka sme sa takmer jednohlasne zhodli na Michaela - Miška. A keďže sme obaja v tom čase túžili po dievčatku, meno pre naše bábätko bolo jasné - bude to naša malá Mišička. Cestou z výletu sme kúpili prvú vec do výbavičky - sivý župan s kapucňou s myšacími uškami.

Po návrate z výletu prešlo pár dní a nadišiel čas návštevy doktora. Poctivé raňajky, káva, dávka nadšenia a hor sa po verdikt. Už dobre známa ordinácia, no tento krát to bolo iné. Nervozita sa dala krájať a ja som rozmýšľal, či sa dá kúpiť detský šľapací traktor aj v ružovej farbe. Vybavený USB kľúčom na obrázky a plný očakávania sme teda vstúpili dovnútra.

Rovnaký scenár, ultrazvuk, mazanie a už sme čosi videli na obrazovkách. Pre mňa machule, skôr mi to pripomínalo sonar ponorky, no nepriateľská loď nikde. Doktor stále ticho, pozoroval, hľadal a napokon sa opýtal: “Chcete vedieť čo to je?”. ÁNO!!! 

 

Čakáte dievčatko!

 

Obrovské dojatie, úsmev a veru aj ja som uronil slzy šťastia. Veľmi nás to potešilo, budeme mať princeznú. Cestou domov sme začali rozmýšľať, čo nakúpiť, aké farby do izbičky a začali sme uvažovať nad kočíkom.

Pozerali sme po internete, aké sú vhodné, čo všetko ku nemu bude treba a koľko nás to bude stáť. Po pár dňoch čítania, hľadania a porovnávania sme sa rozhodli pre trojkombináciu - vanička pre bábätko, autosedačka od narodenia a športová časť. 
Zrazu na mňa vyskočila reklama na sociálnej sieti, že niekto predáva presne taký kočík, pre aký sme sa rozhodli. Samozrejme ma to zaujalo, no schváliť to musí budúca mamina. Netrvalo dlho a po práci sme cestovali po kočík.

Dnes by som to určite urobil inak. Veľa vecí zistíme až časom. Určite by sme rovnako zvolili trojkombináciu, no vybrali by sme si nový.

 

Niekedy v tom čase sa mi naskytla možnosť v práci absolvovať kurz prvej pomoci, kde mala byť aj  časť o prvej pomoci bábätkám a malým deťom pri rôznych úrazoch. Túto ponuku som nemohol odmietnuť a dnes by som to odporučil každému, kto bábätko čaká, alebo už jedno malé doma má. Minimálne si tie najbežnejšie “nehody” pozrieť a je dobré vedieť ako zareagovať. Vyskúšal som si tak resuscitáciu bábätka s úspešným koncom - prežilo by. Tých niekoľko rád mi dalo veľa a doma som s nadšením porozprával ako som oživil dieťatko a čo robiť, keď mu zabehne.

 

Manželka sa v tom čase začala intenzívnejšie zaujímať o pôrod samotný - kde, ako, s kým. Výber nemocnice, pôrodníka a ostatné detaily som sa snažil nechať v jej rukách, aby sa cítila čo najlepšie - predsalen, odrodí to ona.
Ja som určite pri pôrode byť chcel a ona si to tiež priala, to bez debaty - určite tento zážitok, hoci som videl veci, ktoré by niekoho mohli odradiť, odporúčam každému oteckovi.
Ponúkala sa možnosť využiť aj služby pôrodnej asistentky, pre ktorú sme sa nakoniec aj rozhodli. Usmiata a vždy ochotná nám poradiť, odporučila rôzne postupy ako to zvládnuť v pokoji a tak isto sme si prešli možnosti nemocníc. O tom si ešte povieme.

Na jednej z návštev v útulnom podkroví v príjemnej atmosfére, kde sme sa rozprávali už priamo o pôrode zo všetkých strán, mi neustále pútala pozornosť trofej jeleňa na poličke nad vonnými olejmi. Divné mať to tu, no asi je hrdá na svojho manžela poľovníka. Samozrejme som to nevydržal a na moju otázku prišiel ako odpoveď smiech. Bola to napodobenina ženskej panvy s pohyblivými časťami a tak sme sa aj vizuálne dozvedeli, čo sa deje so ženským lonom pri pôrode. Trapas? No kto sa nepýta, nevie :D

Počas ďalších mesiacov sme začali postupne nakupovať výbavičku a pomaly sa pripravovali na príchod miminka.
 

Odporúčam aj 5. Tatinov BLOG - Prvá návšteva u doktora alebo 7. Tatinov BLOG - Otec a dcéra

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia