Kategórie
 
 
 
 
 
 

2. Tatinov BLOG - Chceme bábätko

2. Tatinov BLOG - Chceme bábätko

Autor: Michal  |  Loveki.sk          Dátum: 14.08.2020

Ak si myslíte, že ste alebo nie ste pripravení na rodičovstvo, pravdepodobne máte pravdu.

Tak to bolo aj pri nás. Náš príbeh, klasika s niekoľko neočakávanými momentami.

V skratke, stretli sme sa v roku 2015 a skočili do toho po hlave. Zrazu som nebýval sám, ale s priateľkou a jej dvoma mačkami.
V roku 2016 sme zistili, že naše prvé stretnutie bolo v skutočnosti už druhé, pretože pri prezeraní starých albumov sme narazili na fotku z roku 1996, kde sedíme na schodoch pod sebou, v tábore. Silný moment - asi nám je to súdené. V tom istom roku sme sa presťahovali na dedinu.
Aby sme sa posunuli, nie preto, že sa to má, ale preto, že som vedel, že toto je osoba, s ktorou chcem stráviť zvyšok života,  som v roku 2017 požiadal vtedy ešte stále priateľku o ruku.
O rok neskôr prišla svadba a téma “deti” nabrala nový rozmer. Dovtedy nebola síce tabu, ale rozprávala o nej skôr nežnejšia polovička. Veľakrát som si vravel, som pripravený byť otcom? Viem sa postarať o malé bábätko? Čo keď mu ublížim, je to predsa tak krehké stvorenie.

Dnes už viem, že na rodičovstvo sa pripraviť nedá - teda na to prvé rodičovstvo a prvé dieťatko. Otázok bolo stále viac a viac. Istý tlak vyvíjalo aj naše okolie, hlavne naša rodina. Biologické hodiny tikali neúprosne rýchlo - no asi to viac vnímajú ženy, ja mám totiž aj dnes pocit, že nemám po tridsiatke.

Kde tu sme nenápadne zisťovali, koľko také bábätko stojí, čo potrebuje a s čím začať. Odpovede sa až tak nelíšili, vraj je to nenáročné, veď miminko iba spinká a papá - kojí sa. Máme predsa babky, ktoré ochotne pomôžu. Maminka oddychuje vtedy, keď bábätko, materská chodí a to dieťatko nič iné nepotrebuje. Ok, nejaké to oblečenie, hračky, prípadne vybavenie postieľky a podobne. A samozrejme plienky - véééééééľa plienok. O tom Vám ale poviem neskôr, ako dnes ne-potrebujeme všetko, čo sme považovali za nutné.


Ale späť ku “hurá, poďme mať dieťa”.


Rozhodli sme sa teda, že čo sa má stať, sa stane. Veľakrát to trvá mesiace a roky, kým sa to podarí. Neodkladajme to a uvidíme.

A tak sme sa pustili do nezáväznej výroby detí.


Či patríme k tým šťastnejším Vám poviem v ďalšom článku. 

 

Odporúčam aj 1. Tatinov BLOG - Úvod alebo 3. Tatinov BLOG - "asi budeme od teraz nakupovať viac”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia